Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums - View Single Post - K2 Cinch CTX 2012 cable problem & questions?
View Single Post
Old 02-17-2012, 05:06 PM   #5 (permalink)
KIRKRIDER
Veteran Member
 
KIRKRIDER's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bay Area, CA
Posts: 2,484
Default

I had a similar problem when I aligned the highback with the board, as it should be. The cable was not symmetric anymore and would pop out of the guide. Reduce the angle of the highback respect to the edge of the board until the cable stays put.

Another possibility is that the right side guide in your pic moved a bit, check that the screw is tightened and not moving. I see your right side cable attachment a bit high, there is a screw at the base of the ankle strap, make sure it is tight enough so that the cable attachment cannot rotate too much and go out of place.

Tighten the screws regulating the angle of the highback ( left and right, under the ankle straps attachments) make sure they are not loose letting the binding unaligned. They do loosen up.

ALSO:
There two small "bumps" for lack of a better term inside that piece that keep your cable aligned, forcing the cable to stay inside. Make sure that the cable is placed correctly in the first place. I am trying to replicate your issue on my binding...unsuccessfully.

Hope this helps!
__________________
2013/14 -12- Kirkwood days
Arbor A-Frame 158 2009-10
Jeremy Jones Hovercraft 156, 2011/12
Burton Driver-X
K2-Cinch-CTX
Subaru WRX 06

Last edited by KIRKRIDER; 02-17-2012 at 05:13 PM.
KIRKRIDER is online now   Reply With Quote