Skate banana quality? - Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums
SnowboardingForum.com is the premier Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2011, 07:55 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default Skate banana quality?

Just wondering if anyone has had this problem with there 09/10 Skate Banana. It seems to be just on the red area of the base. where it blends into yellow, only the red is pitted, and the yellow is fine. it is worn so much that the inside area of the edge is now higher and digs into the snow when i ride. i only have 15 days on the board. I have never seen this before on any other board that i have owned. let me know what you think.
2011-02-08_18-04-29_150.jpg

2011-02-08_18-05-20_978.jpg

2011-02-10_18-00-16_427.jpg

2011-02-10_18-00-34_872.jpg
Erban32 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-13-2011, 08:22 PM   #2 (permalink)
Veteran Member
 
Lstarrasl's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Carlsbad
Posts: 647
Default

just get a tune up with base grind. Then you will be happy again.
Lstarrasl is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 08:29 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Flat4Wagon's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 25
Default

Nothing a nice hotwax can't fix. If your Skate Banana is like mine you have to wax it every 3-4 times out anyway.
__________________
Lib Attack Banana 159
Lib Skate Banana 159
Burton Bullet 159w
Union Force bindings
Burton Grail boots
Flat4Wagon is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 08:48 PM   #4 (permalink)
Veteran Member
 
slyder's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Milwaukee Suburbs
Posts: 2,987
Default

Quote:
Originally Posted by Flat4Wagon View Post
Nothing a nice hotwax can't fix. If your Skate Banana is like mine you have to wax it every 3-4 times out anyway.
I agree with this and mine is a black base with no issues like that call Mervin Ph: 360-683-9414
__________________
-I'm Slyder and I suffer from "Gummer Syndrome"

Last edited by slyder; 02-13-2011 at 08:52 PM.
slyder is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 09:01 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default

The pictures were taken right after I waxed the board. it was waxed almost every 3-4 times out. I brought it to a shop to have to tuned and they said they would have to fill the entire side with p-tec and then grind it back down. The also recommended looking into why it is wearing so fast. It is just strange that it is only on the red areas of the base. the yellow is fine, and where it transitions from red to yellow, only the red has little holes/pits in it. I have contacted Lib tech and I am waiting to see what they say.
Erban32 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 02:21 AM   #6 (permalink)
Member
 
init's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Kristiansand, Norway
Posts: 82
Default

None of my previous boards have had that problem. I would've called Lib
init is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 08:23 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
mbesp's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Minnesota
Posts: 354
Default

I've never seen that before on any boards. doesn't look good to me haha.
mbesp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums