How fixable are Burton Speed Laces? - Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-23-2013, 01:20 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
How fixable are Burton Speed Laces?

Just had the bottom lace on one of my 2012 Burton Ions go out today. It's not a snapped lace, it's like the system broke and the lace just won't pull at all anymore. I've tried to figure it out, but I'm also trying not to break things further with my investigations...

Total bummer end of day too - it was an absolute pain to even get my foot our of the boot since I couldn't loosen the dang thing.

Anyway, is this the end? Is this something common? These were great boots, but a season and a half seems pretty light for $300+
Conrad Hart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-23-2013, 06:10 AM
Senior Member
 
PalmerFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 428
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
I had a pair of SL-8's and currently have a pair of SL-10's with the speed lace system and have never had an issue with either of them so i would consider your situation atypical.

I did find some references for replacing a broken speed lace - this one has step-by-step instructions:

oneballjay: How to lace the Burton Speed lace boots in 10 min.

From what I've been able to gather, if you order the new lace from Burton they will send you a tool that helps in the repair but I guess you'd need to contact rider services to double check.

Good luck man.
PalmerFreak is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-23-2013, 07:59 AM
Veteran Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,609
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Blog Entries: 10
Quote:
Originally Posted by Conrad Hart View Post
Just had the bottom lace on one of my 2012 Burton Ions go out today. It's not a snapped lace, it's like the system broke and the lace just won't pull at all anymore. I've tried to figure it out, but I'm also trying not to break things further with my investigations...

Total bummer end of day too - it was an absolute pain to even get my foot our of the boot since I couldn't loosen the dang thing.

Anyway, is this the end? Is this something common? These were great boots, but a season and a half seems pretty light for $300+
Something is jammed, it's totally fixable.
Lamps is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome