Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums - Reply to Topic
Thread: Slow Board Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
05-14-2013 03:47 PM
Krato 1. Make sure you are using the correct wax for the correct weather.
2. Make sure you are doing a good job scraping.
3. Take a gummy stone to the edges and get rid of the burrs.
4. Keep your deck cold. A warm base on cold snow is a sticky situation.
5. Get a new a board. If the slush is slowing you down too much when it gets softer later on it could mean you are riding a wet noodle. Worn in decks don't do well in soft sloush.
05-14-2013 02:19 PM
jdang307 In Soviet Russia ... oh never mind.
05-14-2013 01:41 PM
ruslan. I dont think its the indoor snow because many people can go fast, but its possible. I think I'll just pick up the indoor wax and survive until I move to America, where I'll get a nice stone grind and my edges fixed)).
05-14-2013 12:13 PM
Mr.Miyagi maybe you want to check out this wax by swixx. it`s made for the dry snow at indoor slopes.

i don`t have any experiences with that wax, i just know, that there is some special wax for indoor-snow
05-14-2013 01:07 AM
jdang307 Sounds like the hard sharp man made snow is stripping your wax.
05-05-2013 03:35 AM
ruslan. I am in Moscow, but don't know anybody called Vitali, sorry. It's just my board, I think I'll hot scrape it again before my next session, and eventually I think I should stone grind... I'm using burton hydrocarbon all temp is that bad?
05-05-2013 02:23 AM
Mr.Miyagi is your board the only one that slows down that much or are your buddys or other people do have the same problem? i had kind of the same speedissues because of the snow, wich was getting softer and dry after 2 or 3 hours.

if it`s only your board, then maybe you use the wrong wax. and maybe a stone grind would really help.

try to hotwax it more than just one time before you scrape it. wait just 2 to 3 hours before you warm it up again. maybe 2 to 3 times...

are you in moscow? if so, do you know a young dude called vitali?
05-05-2013 02:03 AM
ruslan. Update: I went yesterday after giving my board a hot scrape, and for the first 2-3 hours it was great. I never went so fast ever. After though I started feeling the same thing. My board slowed down to a point where i was flatbasing and still slowing down. I think it's the structure. ^^thanks for the links, but I'm not sure, do those stores still do services this late, I think they might be closed by now or something. So that's the update
05-03-2013 10:29 AM
Originally Posted by garikgarik View Post
Thanks for sharing.

I'm curious of the temp in that dome too.
05-03-2013 07:58 AM
garikgarik Сервисы
- - , , , , , ...
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome