Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums - Reply to Topic
Thread: Flow M9 highbacks slipping Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-10-2013 02:45 PM
Nivek Are you trying to rotate your highbacks parallel to board edge? If so, dont. Flow's arent great at that.

This is one of the downsides of the H and M frames. The new Fuse frame for next year is much simpler to adjust.

I had this issue myself with my M9SE's. It will go back into place right, just try and fidgit with the way the highback is sitting in the frame and the way the arms are lining up with the bolt.

However, if you arent even getting the lock washers teeth to engage the track on the frame, you may have cross threaded the bolt. If so email Flow or find a dealer and they'll get it figured out.

If nothing works, take it to where you bought them and make them do it.
02-10-2013 12:04 PM
sxdaca Same problem over here. After 20 days the binding failed. I emailed them to see what happen.
02-09-2013 02:48 PM
rockd Did you ever figure this out? I have the same problem... I think the solution is to move the female piece (the rectangular metal piece it screws into), out of the slot. Then rotate it and let it clamp down on the binding itself. Does that sound right?
01-01-2013 05:15 PM
hpin
Quote:
Originally Posted by JSU View Post
Yeah, it's that area but my teeth look fine, I just can't get that screw tight enough.
loc-tite blue?
12-30-2012 11:55 AM
Grasschopper I bought a pair from dogfunk that had the same issue right out of the box. I put the back in the box and shipped them back...exchanged for som Flux RK30 and the problem was solved
12-30-2012 11:55 AM
t21
Quote:
Originally Posted by JSU View Post
Yeah, it's that area but my teeth look fine, I just can't get that screw tight enough.
see if you could changed the washer to a thinner one. hope it helps. though they are not supposed to be to tight so it can move the highback loosely
12-30-2012 11:08 AM
JSU
Quote:
Originally Posted by t21 View Post
is that the screw that allows the highback to move freely right? i have the same issue on my flow five on one screw. the plastic piece that has teeth on them broke in half,and now it would slip around. you can only tigthen the screw so much. i'm emailing flow for a replacement for it. hopefully someone could come up with an alternative
Yeah, it's that area but my teeth look fine, I just can't get that screw tight enough.
12-30-2012 09:19 AM
t21 is that the screw that allows the highback to move freely right? i have the same issue on my flow five on one screw. the plastic piece that has teeth on them broke in half,and now it would slip around. you can only tigthen the screw so much. i'm emailing flow for a replacement for it. hopefully someone could come up with an alternative
12-30-2012 03:35 AM
JSU
Flow M9 highbacks slipping

Hey everyone, I have Flow M9's (which I'm looking to sell/trade) and the high back aren't staying in place. The two screws that connect the highback to the rest of the binding keep slipping and changing the horizontal size of the bindings (I hope this makes sense). Any ideas on how to properly tighten these screws?

Thanks!
J

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome