Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ok, so i just got my '13 Malavitas in today and when i try to use the 4x4 disc, it won't fully go all the way in to the baseplate no matter how much force i put, the screws won't reach the mounting holes, does anyone else have this problem with theirs?
 

·
Registered
Joined
·
919 Posts
the first time i mounted my vita's it felt like that, eventually i got it seated right and with a good amount of pressure applied to the bolt I was able to get it threaded.... never had a repeat of that issue ones I mounted them once though.
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Not sure if the same mounting disc is used because I have 2012 Cartels, but my problem was the mounting disc holes didn't exactly match up with the boards bushings so I had to widen one a bit on the Burton mounting disc. I have a Lib Tech TRS 2012/13
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
the first time i mounted my vita's it felt like that, eventually i got it seated right and with a good amount of pressure applied to the bolt I was able to get it threaded.... never had a repeat of that issue ones I mounted them once though.


What he said, I got mine yesterday. Apply pressure while you mount and once it threads you'll see the washer bend outwards from the pressure. This was on a Billy goat
 

·
Registered
Joined
·
153 Posts
people usually have this problem with Rome bindings because of their rubber dampening pad... LIGHTLY partially screw down one screw without the washer, then screw down the other 3 with washers, pull out first one, add a washer, and it should be good.
 

·
Registered
Joined
·
2,055 Posts
When I first got my Rome 390 Boss bindings I thought I was gonna have the same problem. Once I used enough pressure to get a screw seated, the rest went in easily. Now, I have no problems with it at all. Everthing fits right on the first try.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top