Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner
341 - 360 of 569 Posts
Ten pierwszy zjazd na twojej Surfari zwali cię z nóg, to deska wysokiej jakości i będzie warta zachodu, gdy już będziesz jeździć, nie mogę się doczekać, aż przeczytam twój post po jeździe i poczuję twoją radość.

Miłej zabawy
Nie mogę się doczekać. Właśnie wczoraj dostałem deskę. Nowe wiązania (które tym razem pasują) i buty (które niestety są za małe) dotarły dzisiaj. Jestem przyzwyczajony do szerokiej deski (Custom X), więc to będzie interesująca zmiana.

Mam pytanie. Mój rozstaw na Custom X jest zarówno bliższy (stopy bliżej siebie), ale także bardziej z tyłu na desce. Używam ustawienia 21/9 lub podobnego. Punkty odniesienia na 161 są znacznie szersze niż to, do czego jestem przyzwyczajony. W związku z tym, jakie jest zalecenie, jak najlepiej ustawić wiązania w oparciu o to, jak zaczynają się i są skonfigurowane punkty flex deski? Mogę trzymać tył prawie na środku i przesunąć przód maksymalnie do tyłu lub przesunąć oba bliżej siebie.

Nigdy nie jeździłem na tej desce i nie mam pojęcia, czego się tu spodziewać.

Mam około 6 stóp wzrostu. 182 funty. Rozmiar buta 12.

Ma już krótki ogon, więc połączyłbym oba wiązania, biorąc pod uwagę te dwie opcje. Uderz je z powrotem w głęboki dzień z puchu.
Dzięki, spróbuję tego.

Wiem, że niektóre nowsze deski mają większą powierzchnię niezależnie od długości nosa/ogona, więc to trochę iluzja co do tego, gdzie naprawdę jest środek. I oczywiście, jak/gdzie się wyginają, camber itp., itd. Ostatni raz kupiłem deskę w 2008 roku lub coś koło tego, więc wiele z tego jest dla mnie nowe.

Dzięki, spróbuję tego.

Wiem, że niektóre nowsze deski mają większą powierzchnię niezależnie od długości nosa/ogona, więc to trochę iluzja co do tego, gdzie naprawdę jest środek. I oczywiście, jak/gdzie się wyginają, camber itp. itp. Ostatni raz kupiłem deskę w 2008 roku lub coś koło tego, więc wiele z tego jest dla mnie nowe.
Wow, minęło trochę czasu, odkąd dostałeś nową deskę. Na tym forum członkowie zwykle nie mogą się oprzeć, aby nie przejść nawet jednego sezonu bez nowej deski. [emoji1787]Na podstawie recenzji Surfari czeka Cię uczta! Chciałbym kupić jeden dzień, nawet jeśli tak naprawdę nie jest przeznaczony dla mojej wagi.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Wow, minęło sporo czasu, odkąd dostałeś nową deskę. Na tym forum członkowie zwykle nie potrafią się oprzeć, nawet jeśli chodzi o jeden sezon bez nowej deski. [emoji1787]Na podstawie recenzji Surfari czeka Cię gratka! Chciałbym kupić jeden dzień, nawet jeśli nie jest on tak naprawdę przeznaczony dla mojej wagi.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Do niedawna byłem całkowicie poza sportem. Teraz, od połowy stycznia, wszystko się w nim dzieje. Całkiem fajnie jest widzieć wszystkie postępy w technologii.

Nowy, aby dołączyć do forum. Po przeczytaniu tak wielu postów o deskach snowboardowych Amplid, w końcu zdecydowałem się pociągnąć za spust i kupiłem nową 157 Souly Grail plus zestaw ich wiązań mutant na początku tego miesiąca bezpośrednio z ich strony internetowej w Niemczech. Musiałem to opublikować, ponieważ oczekiwania wobec deski w porównaniu z rzeczywistością są naprawdę frustrujące.

Z powodu "Covid", przyspieszona wysyłka UPS tak naprawdę nie była priorytetem... wciąż musiałem czekać 20 dni, zanim dotarła do moich drzwi. Ale to było w porządku, mogłem poczekać.

Z całym tym podekscytowaniem i tak dalej, byłem bardzo rozczarowany, gdy deska dotarła... Ogon po prawej stronie miał ogromny odprysk! Cóż, UPS wspomniał, że paczka została "uszkodzona" podczas długiego transportu. Mimo to Amplid powinien był położyć większy nacisk na dostarczanie swojego dobrego produktu... to deska za 770 USD i szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co z nią zrobić.

Zanim kupiłem deskę, Amplid bardzo szybko odpowiadał na moje pytania dotyczące różnic między różnymi deskami produktów... naprawdę dobrze. Ale gdy tylko wysłałem zdjęcia tej deski z prośbą o rozwiązania lub złożyłem reklamację na ich stronie internetowej, nie słyszę żadnej odpowiedzi.

Jeśli ktoś zna jakieś rozwiązanie, jak to naprawić, proszę o poradę.

Złożyłem również reklamację w UPS, bardzo wątpię, aby coś się wydarzyło.

Serio, produkty Amplid wyglądają bardzo dobrze i legalnie, ale mocno myślę, że konieczność radzenia sobie z tymi problemami to po prostu ból dupy i raczej nie warto.

To niedobrze. Mój też przyszedł w pudełku bez dodatkowego wypełnienia w środku. To tylko czysty przypadek, że Twój był uszkodzony, a nie mój. Znam co najmniej jedną firmę kurierską w Norwegii, która została nagrana na wideo, jak po prostu rzuca paczkami, więc nie jestem zaskoczony, że zdarzają się takie uszkodzenia jak Twoje. Amplid i każda inna firma wysyłająca produkty pocztą powinna podjąć lepsze środki ostrożności podczas pakowania swoich produktów.

To niedobrze. Mój też przyszedł w pudełku bez dodatkowego wypełnienia w środku. To tylko czysty przypadek, że twój był uszkodzony, a nie mój. Znam co najmniej jedną firmę kurierską w Norwegii, która została nagrana na wideo, jak po prostu rzuca paczkami, więc nie jestem zaskoczony, że zdarzają się takie uszkodzenia jak twoje. Amplid i każda inna firma wysyłająca produkty pocztą powinna podjąć lepsze środki ostrożności podczas pakowania swoich produktów.
Powinienem był lepiej wiedzieć... Ponieważ mieszkam w Kanadzie, nie widziałem ani jednej firmy, która miałaby produkty Amplid... najbliższa, która sprzedaje ich deski, to ktoś z Utah lub Kolorado, USA, ale ich zapasy są tak niskie, że w zasadzie nic nie było dostępne.
Serio, jeśli nie usłyszę nic od Amplid w ciągu najbliższych 36 godzin, zakwestionuję to z paypal... Mieszkam w Kanadzie i dla mnie jest prawie 2 w nocy... I oczekuję, że odpowiedzą na moje obawy do czasu, gdy się obudzę.

Teraz na zewnątrz pada śnieg, byłoby miło przetestować tę nową deskę i wiązania na nowym, świeżym puchu... no cóż...

Gregor @ Amplid ogarnia to. Znaleźli tegoroczny model 157 Surfari u swojego holenderskiego dystrybutora i wysyłają go do mnie. Niestety nie dotrze na ten sezon, ale nie mogę się doczekać przyszłego roku.

Cóż, w końcu otrzymałem odpowiedź od Gregory'ego w sobotni wieczór (3 dni później), w której stwierdził, że złożą reklamację do UPS i zasugerował mi znalezienie osoby, która naprawi moją deskę.

Ponieważ również złożyłem reklamację do UPS, mam nadzieję, że UPS na pewno nam odpowie, czy to ode mnie, czy od Amplid, ale wciąż czekam.

W międzyczasie poszedłem do sklepu ze snowboardami, a osoba od naprawy mówi, że będzie musiała przyciąć uszkodzoną część i nałożyć proxy, aby uszczelnić koniec. Jestem trochę rozczarowany, ponieważ wyglądałoby to źle i byłoby niezrównoważone. Tymczasem zarówno Gregory, jak i osoba od naprawy mówią, że uszkodzony tył to tylko kwestia kosmetyki/wyglądu i nawet po naprawie nie wpłynie to na osiągi/jazdę. Naprawa kosztuje około 90-100 CAD.

Po pierwsze, jestem realistą, że nie miałoby sensu, żebym odsyłał moją deskę do Niemiec w ramach gwarancji lub zwrotu, ponieważ koszt jednego i drugiego jest po prostu głupi, plus fakt, że być może będę musiał ponownie zapłacić cło/import. Dosłownie myślę, że bardziej sensowne byłoby powiedzenie Gregory'emu, żeby dał nam ogromną zniżkę na inną deskę Amplid. (Właściwie miałem też na oku Morning Glory i DaDa.) ale nie chciałem płacić więcej, dopóki nie spróbuję, czy Amplid jest naprawdę legalny (to moja pierwsza deska Amplid). Ale znowu, nie jestem pewien, czy zamawiam bezpośrednio z Europy... to kwestia zaufania.

Po drugie, chciałbym poczekać, czy UPS zatwierdzi reklamację (do jakiego stopnia... UPS mówi, jak czytałem do 100 USD?), ale Gregroy mówi, że UPS może być w stanie w pełni zapłacić za nową.

Po trzecie, jeśli reklamacja naprawdę do niczego, mógłbym wybrać 3. opcję, czyli rozpocząć reklamację w serwisie paypal. Szczerze mówiąc, nie chcę tego robić tylko dlatego, że czuję, że wykorzystuję Amplid.

Na koniec Gregory mówi, że będzie w stanie mnie uszczęśliwić, jeśli wszystkie opcje zawiodą.

Postanowiłem więc poczekać jeszcze trochę.

Tak, to do niczego, ponieważ mam tu deskę i wciąż nie mogę na niej jeździć, a sezon ma się ku końcowi.

Kolejna uwaga, wypróbowałem ich wiązania Mutant na mojej desce Burtona i muszę powiedzieć, że są naprawdę dobre. Wydają się sztywne, ale podeszwa jest sprężysta i miękka... to znaczy, mają te poduszki powietrzne przy palcach i piętach, które po prostu pochłaniają część wibracji z moich stóp. To znaczy, w pewnym momencie miałem mniej informacji zwrotnych z deski, ze względu na poduszki powietrzne, ale jednocześnie nie jest tak, że tracę kontrolę. Chociaż czułem, że muszę włożyć dodatkowy ciężar i wysiłek, aby się przełączać i skręcać, tak nie jest.

Dla jasności, wolę teraz jeździć carvingiem lub cruisingiem po puchu i nosić sztywne buty... noszę Ride's Lasso lub Insano, Malavita lub Cartel X (w zależności od mojej deski dnia) i ostatnio wypróbowuję 21-22 Vans Infuse (właściwie bardzo lubię teraz Vans). Mam teraz 45 lat, więc skakanie nie wydaje się już tak łatwe jak wcześniej. Ponownie kupię te wiązania Mutant, chyba że naprawdę spodoba mi się Clew, którego jeszcze nie próbowałem. (już zamówione na następny sezon).

Tak, to problem kosmetyczny, ale to nowa deska. Prawdopodobnie chciałbym nową deskę lub znaczny % zwrotu, żeby ją zatrzymać. Rozumiem, że to nie wina amplid, że została uszkodzona, ale prawda jest taka, że mogli ją lepiej zapakować... Moim zdaniem, właściwym posunięciem z punktu widzenia obsługi klienta jest wydanie częściowego/pełnego zwrotu pieniędzy w zależności od zawartej umowy, a amplid powinno rozliczyć to z firmą spedycyjną. To, że utknąłeś pośrodku, to ogromny pech.

Jak wspomniałem, otrzymałem moją deskę Sufari, którą zgodziłem się wziąć (ponieważ ta, którą kupiłem, nie była w magazynie lub została wysłana do kogoś innego, nie jestem do końca pewien), i pracowałem nad naprawą uszkodzeń. Nie było ich wiele, ale nałożyłem epoksyd na róg i myślę, że będzie dobrze. I tak naprawdę nie widać tego, jeśli się nie patrzy.

Po dobrym woskowaniu i oczyszczeniu krawędzi (zgaduję, że od obijania podczas transportu) wyglądała zasadniczo jak nowa.

Mogłem ją zabrać w sobotę. Przesiadka z Burton Custom X z 2008/9 roku (który jest jak deska z czasów, gdy ludzkość najwyraźniej niewiele wiedziała o budowaniu wygodnych desek snowboardowych) była ogromną poprawą. Deska sprawiała wrażenie, jakbym włączył tryb oszukiwania. Opisałem to mojej rodzinie w ten sposób, że każdy zjazd był o jeden poziom trudności łatwiejszy (czarne trasy były niebieskie, niebieskie były zielone), jeśli nie więcej. Wiem, że kolory są subiektywne dla każdego ośrodka, ale to tylko ilustruje, jak łatwa była ta deska. I była szybka.

Co więcej, prędkość od krawędzi do krawędzi jest cholernie szybka. Oczywiście, porównuję do mojej starej deski, ale w tym sezonie testowałem aktualny model Jones Flagship i choć był szybki od krawędzi do krawędzi, to w ogólnym rozrachunku niczym się nie wyróżniał, zwłaszcza podczas jazdy na wprost. Dorastałem w zawodach i uwielbiam jeździć na wprost, gdy tylko jest to możliwe. I to po prostu bardzo ułatwiło mi to zadanie.

Nie trzeba dodawać, że deska spełniła oczekiwania.

To powiedziawszy, mam nadzieję, że Amplid zacznie osłaniać swoje krawędzie pianką do wysyłki i mam nadzieję, że te obecne problemy logistyczne zostaną rozwiązane, ponieważ nie widzę tego jako ostatniego egzemplarza od nich, który posiadam.

W tym momencie jestem niesamowicie zadowolony z deski i szukam teraz jej uzupełnienia. Ale będę musiał zobaczyć, nad czym pracują, zanim się zdecyduję.

Jak wspomniałem, otrzymałem moją deskę Sufari, którą miałem wziąć (ponieważ ta, którą kupiłem, była niedostępna lub została wysłana do kogoś innego, nie jestem do końca pewien), i pracowałem nad naprawą uszkodzeń. Nie było ich wiele, ale nałożyłem epoksyd na róg i myślę, że będzie dobrze. Tak naprawdę nawet tego nie widać, jeśli się nie patrzy.

Po dobrym woskowaniu i oczyszczeniu krawędzi (zgaduję, że od obijania podczas transportu) wyglądała w zasadzie jak nowa.

Mogłem ją zabrać w sobotę. W porównaniu do deski Burton Custom X z 2008/9 roku (która jest jak deska z czasów, gdy ludzkość najwyraźniej niewiele wiedziała o budowaniu wygodnych snowboardów), była to ogromna poprawa. Deska sprawiała wrażenie, jakbym włączył tryb oszukiwania. Opisałem to mojej rodzinie w ten sposób, że każdy zjazd był o jeden poziom trudności łatwiejszy (czarne trasy były niebieskie, niebieskie były zielone), jeśli nie więcej. Wiem, że kolory są subiektywne dla każdego ośrodka, ale to tylko ilustruje, jak łatwa była ta deska. I była szybka.

Co więcej, prędkość od krawędzi do krawędzi jest cholernie szybka. Oczywiście, porównuję do mojej starej deski, ale w tym sezonie testowałem aktualny model Jones Flagship i chociaż był szybki od krawędzi do krawędzi, to w sumie nic takiego, zwłaszcza podczas jazdy na wprost. Dorastałem w zawodach i uwielbiam jeździć na wprost, gdy tylko jest to możliwe. I to po prostu bardzo ułatwiło mi to zadanie.

Nie trzeba dodawać, że deska spełniła oczekiwania.

To powiedziawszy, mam nadzieję, że Amplid zacznie pokrywać swoje krawędzie pianką do wysyłki i mam nadzieję, że te obecne problemy logistyczne zostaną rozwiązane, ponieważ nie widzę tego jako ostatniego od nich, który posiadam.

W tym momencie jestem niesamowicie zadowolony z deski i szukam teraz jej uzupełnienia. Ale będę musiał zobaczyć, nad czym pracują, zanim się zdecyduję.
To dobry sposób na opisanie deski - uwielbiam ją, to po prostu świetna deska, a ci, którzy na niej jeździli, wiedzą o tym.

To nie jest kosmetyczne i byłoby chwytliwe, gdybyś zatapiał ogon na śniegu. Trzeba to moim zdaniem odciąć.

Image
Tak, facet od naprawy mówi, że tę stalową krawędź trzeba odciąć, w zasadzie całą końcówkę ogona, o szerokości około 1,5-2 cm.

Właśnie otrzymałem tę wiadomość od UPS, kiedy ostatnio sprawdzałem moje roszczenie na ich stronie internetowej: Jest napisane "Zatwierdzono". Dziwne, że nie dostałem żadnego e-maila od UPS. W każdym razie, pomódlmy się, żeby Gregor wysłał mi nowy lub coś w tym stylu. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepsza ochrona, o co prosiłem. Teraz znowu zaczyna się czekanie.

341 - 360 of 569 Posts