Czy ktoś o nich słyszał i jeśli tak, to czy byli dobrzy?
Nie mogę się doczekać. Właśnie wczoraj dostałem deskę. Nowe wiązania (które tym razem pasują) i buty (które niestety są za małe) dotarły dzisiaj. Jestem przyzwyczajony do szerokiej deski (Custom X), więc to będzie interesująca zmiana.Ten pierwszy zjazd na twojej Surfari zwali cię z nóg, to deska wysokiej jakości i będzie warta zachodu, gdy już będziesz jeździć, nie mogę się doczekać, aż przeczytam twój post po jeździe i poczuję twoją radość.
Miłej zabawy
Dzięki, spróbuję tego.Ma już krótki ogon, więc połączyłbym oba wiązania, biorąc pod uwagę te dwie opcje. Uderz je z powrotem w głęboki dzień z puchu.
Wow, minęło trochę czasu, odkąd dostałeś nową deskę. Na tym forum członkowie zwykle nie mogą się oprzeć, aby nie przejść nawet jednego sezonu bez nowej deski. [emoji1787]Na podstawie recenzji Surfari czeka Cię uczta! Chciałbym kupić jeden dzień, nawet jeśli tak naprawdę nie jest przeznaczony dla mojej wagi.Dzięki, spróbuję tego.
Wiem, że niektóre nowsze deski mają większą powierzchnię niezależnie od długości nosa/ogona, więc to trochę iluzja co do tego, gdzie naprawdę jest środek. I oczywiście, jak/gdzie się wyginają, camber itp. itp. Ostatni raz kupiłem deskę w 2008 roku lub coś koło tego, więc wiele z tego jest dla mnie nowe.
Do niedawna byłem całkowicie poza sportem. Teraz, od połowy stycznia, wszystko się w nim dzieje. Całkiem fajnie jest widzieć wszystkie postępy w technologii.Wow, minęło sporo czasu, odkąd dostałeś nową deskę. Na tym forum członkowie zwykle nie potrafią się oprzeć, nawet jeśli chodzi o jeden sezon bez nowej deski. [emoji1787]Na podstawie recenzji Surfari czeka Cię gratka! Chciałbym kupić jeden dzień, nawet jeśli nie jest on tak naprawdę przeznaczony dla mojej wagi.
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Powinienem był lepiej wiedzieć... Ponieważ mieszkam w Kanadzie, nie widziałem ani jednej firmy, która miałaby produkty Amplid... najbliższa, która sprzedaje ich deski, to ktoś z Utah lub Kolorado, USA, ale ich zapasy są tak niskie, że w zasadzie nic nie było dostępne.To niedobrze. Mój też przyszedł w pudełku bez dodatkowego wypełnienia w środku. To tylko czysty przypadek, że twój był uszkodzony, a nie mój. Znam co najmniej jedną firmę kurierską w Norwegii, która została nagrana na wideo, jak po prostu rzuca paczkami, więc nie jestem zaskoczony, że zdarzają się takie uszkodzenia jak twoje. Amplid i każda inna firma wysyłająca produkty pocztą powinna podjąć lepsze środki ostrożności podczas pakowania swoich produktów.
Przeżarty rdzeń, złamana/zgięta krawędź pełnego owinięcia, widoczna warstwa wierzchnia.O kurczę, myślałem, że to jest wrapper! To jest rdzeń, prawda? Duży oof....
To dobry sposób na opisanie deski - uwielbiam ją, to po prostu świetna deska, a ci, którzy na niej jeździli, wiedzą o tym.Jak wspomniałem, otrzymałem moją deskę Sufari, którą miałem wziąć (ponieważ ta, którą kupiłem, była niedostępna lub została wysłana do kogoś innego, nie jestem do końca pewien), i pracowałem nad naprawą uszkodzeń. Nie było ich wiele, ale nałożyłem epoksyd na róg i myślę, że będzie dobrze. Tak naprawdę nawet tego nie widać, jeśli się nie patrzy.
Po dobrym woskowaniu i oczyszczeniu krawędzi (zgaduję, że od obijania podczas transportu) wyglądała w zasadzie jak nowa.
Mogłem ją zabrać w sobotę. W porównaniu do deski Burton Custom X z 2008/9 roku (która jest jak deska z czasów, gdy ludzkość najwyraźniej niewiele wiedziała o budowaniu wygodnych snowboardów), była to ogromna poprawa. Deska sprawiała wrażenie, jakbym włączył tryb oszukiwania. Opisałem to mojej rodzinie w ten sposób, że każdy zjazd był o jeden poziom trudności łatwiejszy (czarne trasy były niebieskie, niebieskie były zielone), jeśli nie więcej. Wiem, że kolory są subiektywne dla każdego ośrodka, ale to tylko ilustruje, jak łatwa była ta deska. I była szybka.
Co więcej, prędkość od krawędzi do krawędzi jest cholernie szybka. Oczywiście, porównuję do mojej starej deski, ale w tym sezonie testowałem aktualny model Jones Flagship i chociaż był szybki od krawędzi do krawędzi, to w sumie nic takiego, zwłaszcza podczas jazdy na wprost. Dorastałem w zawodach i uwielbiam jeździć na wprost, gdy tylko jest to możliwe. I to po prostu bardzo ułatwiło mi to zadanie.
Nie trzeba dodawać, że deska spełniła oczekiwania.
To powiedziawszy, mam nadzieję, że Amplid zacznie pokrywać swoje krawędzie pianką do wysyłki i mam nadzieję, że te obecne problemy logistyczne zostaną rozwiązane, ponieważ nie widzę tego jako ostatniego od nich, który posiadam.
W tym momencie jestem niesamowicie zadowolony z deski i szukam teraz jej uzupełnienia. Ale będę musiał zobaczyć, nad czym pracują, zanim się zdecyduję.
Tak, facet od naprawy mówi, że tę stalową krawędź trzeba odciąć, w zasadzie całą końcówkę ogona, o szerokości około 1,5-2 cm.To nie jest kosmetyczne i byłoby chwytliwe, gdybyś zatapiał ogon na śniegu. Trzeba to moim zdaniem odciąć.
![]()