Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner

Zalecenie dotyczące kominiarki (pod kask)

19K views 17 replies 14 participants last post by  kirbster  
#1 ·
Używam kominiarki bez nazwy od kilku sezonów, nosząc ją pod kaskiem. Zakrywa usta/nos i utrzymuje ciepło, więc mi się podoba. Ale jest trochę za cienka na naprawdę zimne warunki (w wieku kilkunastu lat lub niższym), a otwór na usta jest trochę denerwujący i ma tendencję do przesuwania się. Zawsze przesuwa się na bok lub na nos. Szukam więc więcej opcji.

Potrzebuję tylko czegoś, co nie jest super grube, abym mógł nosić je pod kaskiem, ale nadal było ciepłe i nie miało gigantycznej dziury na usta/nos.

#14 ·
Wszyscy przybyli i najbardziej podoba mi się Ridge Merino. BS są ładne, ale tak naprawdę nie pasują dobrze do mojej twarzy. Trochę ciasne na nosie, a kiedy część maski jest wystarczająco wysoko, aby zakryć nos, a gogle są na miejscu, materiał trochę ociera się o dolną część moich oczu. Zastanawiam się, czy są jakieś kominiarki, które są wyprofilowane pod gogle, tak jak ten makieta, którą zrobiłem? Wydaje się, że wszystkie kominiarki mają prosto ścięty dół na dolnej części maski. Więc kiedy zakrywa mój nos, dochodzi również zbyt blisko moich oczu. Kontur pozwoliłby na przejście nad nosem, ale nadal pozostawiłby miejsce na oczy i gogle.

#15 ·
Używam tego rodzaju szalika tubowego Buff, ponieważ jest tak wszechstronny. W cieplejsze dni to po prostu ocieplacz na szyję, a gdy robi się zimno, łatwo owinąć go na głowie i pod kaskiem jako kominiarkę. Łatwo jest również dopasować go do całej twarzy podczas zjazdu i obniżyć pod brodę podczas jazdy wyciągiem. Było to więcej niż wystarczające w wietrznych warunkach -25C/-13F, aby zapewnić mi ciepło.