Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner

Ride Tongue Tied vs. K2 Boa Conda

5.5K views 5 replies 4 participants last post by  jstar  
#1 ·
Ludzie -

Szukam opinii na temat tego, jak dobrze Tongue Tied i Boa Conda sprawdzają się pod względem trzymania pięty i ogólnego komfortu.

Technologia Ride wydaje się być bardziej komfortowa z Slime Tongue na Tridents, ale Condas wydają się lepiej trzymać piętę, ponieważ są bezpośrednio na wkładce.

Dzięki!

j

#2 · (Edited)
Ludzie -

Wyszukuję opinii na temat tego, jak dobrze działają Tongue Tied i Boa Conda pod względem trzymania pięty i ogólnego komfortu.

Technologia Ride wydaje się być bardziej komfortowa z Slime Tongue na Tridents, ale Condas wydają się lepiej trzymać piętę, ponieważ są bezpośrednio na wkładce.

Dzięki!

j
Oba działają świetnie. Podejście Ride unika punktów nacisku, rozprowadzając nacisk na język. Natomiast system K2 pozwala na nieco większą personalizację poprzez pozycjonowanie elementu Conda - ale jeśli nie zostanie to zrobione prawidłowo, może powodować pewien dyskomfort.

#3 ·
Dużo bardziej wolę odczucia systemu Ride, miałem punkty nacisku od K2.

Ale miałem 2 pary Ride Fuses, które pękły wzdłuż uretanowego języka, gdzie przechodzi linka boa. W jednym kanalik boa faktycznie oderwał się od języka, a w drugim, na którym obecnie jeżdżę, zaczęło pękać wzdłuż zgięcia języka tuż obok miejsca, gdzie znajduje się kanalik boa, ale sam kanalik pozostał przymocowany bez zarzutu.

Uwielbiam to uczucie, ale nie jestem tak zachwycony trwałością. Wdzięczny za dobry program gwarancyjny.

#4 ·
Dużo bardziej wolę system Ride, miałem punkty nacisku od K2.

Ale miałem 2 pary Ride Fuses, które pękły wzdłuż uretanowego języka, gdzie przechodzi linka boa. W jednym kanalik boa faktycznie oderwał się od języka, a w drugim, na którym obecnie jeżdżę, zaczęło pękać wzdłuż zgięcia języka tuż obok miejsca, gdzie znajduje się kanalik boa, ale sam kanalik pozostał przymocowany bez zarzutu.

Uwielbiam to uczucie, ale nie jestem tak zadowolony z trwałości. Wdzięczny za dobry program gwarancyjny.
Jestem po prostu ciekaw, jak bardzo ich program gwarancyjny jest ponadstandardowy i ile lat miałeś buty, zanim pojawiły się problemy?

Właśnie miałem pęknięcie języka w strefie flex w moich Tridents.

Rozmawiałem z moim lokalnym sklepem, w którym je kupiłem (który zawsze świetnie radził sobie ze sprawami gwarancyjnymi) i powiedzieli, żebym je przyniósł do bliższego przyjrzenia się, mimo że buty zostały kupione 2 lata temu (prawie co do dnia).

Jestem pewien, że Ride udziela gwarancji na buty tylko przez 1 rok.