Cześć wszystkim, właśnie wysłałem poniższą wiadomość do Salomona. Ponieważ uważam, że dość trudno jest mi zamontować wiązania w sposób umożliwiający jazdę all mountain switch.
Może wy też możecie mi doradzić?
Cześć zespołowi,
Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
Od kwietnia jeżdżę na Salomon Assassin Pro 158W 2024/2025 i nadal mam problem ze znalezieniem odpowiedniego ustawienia wiązań, które byłoby naturalne. Początkowo zacząłem od referencyjnej pozycji (+21°/-9°), ale okazała się ona zbyt kierunkowa dla mojego stylu. Od tego czasu wypróbowałem wiele innych ustawień, ale nadal nie czuję się w pełni komfortowo – i chętnie poznałbym wasze opinie.
Mam kilka pytań, z którymi mam nadzieję, że pomożecie:
Miałem wielkie nadzieje, że Assassin Pro będzie moją jedyną deską do wszystkiego i nadal wierzę, że tak może być – ale potrzebuję tylko pomocy w jej dopracowaniu.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Może wy też możecie mi doradzić?
Cześć zespołowi,
Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
Od kwietnia jeżdżę na Salomon Assassin Pro 158W 2024/2025 i nadal mam problem ze znalezieniem odpowiedniego ustawienia wiązań, które byłoby naturalne. Początkowo zacząłem od referencyjnej pozycji (+21°/-9°), ale okazała się ona zbyt kierunkowa dla mojego stylu. Od tego czasu wypróbowałem wiele innych ustawień, ale nadal nie czuję się w pełni komfortowo – i chętnie poznałbym wasze opinie.
Mam kilka pytań, z którymi mam nadzieję, że pomożecie:
- Dlaczego referencyjna pozycja jest cofnięta o 2 cm od środka krawędzi bocznej na desce pozycjonowanej jako freestyle/all-mountain?
- Jaką szerokość pozycji i kąty polecilibyście do następujących sytuacji:
- Jazda w hali (Zoetermeer, Holandia – 300m długości stoku, maksymalne nachylenie 20%, mieszanka freestyle i carvingu w jednej sesji)
- Jazda na zewnętrznym stoku, głównie carving
- Dni z puchem
- Jazda all-mountain
- Byłoby wspaniale, gdybyście mogli wyjaśnić swoje rozumowanie stojące za każdą rekomendacją, ponieważ naprawdę staram się wszystko dopracować.
Miałem wielkie nadzieje, że Assassin Pro będzie moją jedyną deską do wszystkiego i nadal wierzę, że tak może być – ale potrzebuję tylko pomocy w jej dopracowaniu.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.