Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner
41 - 60 of 576 Posts
Zastanawiam się, co się rozwinie z deską, nad którą Torstein Horgmo pracował z Capitą. Wrzucił coś na swój kanał na YouTube ponad rok temu, mówiąc o tym. "Półkierunkowy ripper all mountain", lekkie zwężenie, camber. Może być fajne.

Nie sądzę, żeby było gotowe na następny sezon. Opieram to na tym, że nie zostało wspomniane na targach, w których mogłem uczestniczyć. Nie oznacza to, że się nie pojawi, ale nie było fizycznej deski, której można by zrobić zdjęcie lub o której można by usłyszeć.

Discussion starter · #48 ·
Evo ma kilka desek K2 2026 na swojej stronie - Excavator, Passport i nowy model - Commonwealth. Ma karbonowy oplot jak Alchemist, ale ma bardziej miękką ocenę flexu. Trudno powiedzieć, jak to pasuje do ich innych desek, biorąc pod uwagę, że mają kilka średnio sztywnych, kierunkowych desek all-mountain/freeride.

Evo ma kilka desek K2 2026 na swojej stronie - Excavator, Passport i nowy model - Commonwealth. Ma karbonowy oplot jak Alchemist, ale ma bardziej miękką ocenę flex. Trudno powiedzieć, jak to pasuje do ich innych desek, biorąc pod uwagę, że mają kilka średnio sztywnych kierunkowych desek all-mountain/freeride.
Wygląda na to, że specyfikacje mogą być nieco przesunięte, wątpię, żeby 157 miało grubszy środek niż 160. Ma sidecut Passport/Berserker z szybkimi parabolami wejścia i wyjścia. Założę się, że Avran będzie się nad tym zachwycał, biorąc pod uwagę jego zapał do Manifest Team, Instrument i Passport w ostatnich latach.

Podoba mi się, jak tarcze mają efekt drewnianego panelu - co bardzo pasuje do marki Arbor. Byłoby super fajnie, gdyby to drewniane panelowanie było faktycznie drewnem pod grafiką. Mam przeczucie, że to będzie tylko obraz, jak w obecnym Nitro Squash.

Wygląda na to, że specyfikacje mogą być nieco przesunięte, wątpię, żeby 157 miał grubszą talię niż 160. Ma sidecut Passport/Berserker z szybkimi parabolami wejścia i wyjścia. Założę się, że Avran będzie zachwycony tym modelem, biorąc pod uwagę jego zapał do Manifest Team, Instrument i Passport w ostatnich latach.
Rodzaj/trochę zamiennik dla transmisji? Mówię ja, nie porównując specyfikacji...

Z jakiegoś powodu i bez żadnych statystyk, daje mi to duże wibracje Alternatora... wygląda jak lekko kierunkowa deska freestyle. Myślę, że motyw graficzny też mnie w tym kierunku wysyła.
On był wcześniej na Nitro, prawda? Więc tak, prawdopodobnie Arbor Nitro Alternator/Capita Aeronaut.

Trochę/jakby zamiennik transmisji? Mówię ja, nie porównując specyfikacji...
Czysto z kształtu wygląda bardziej jak bardziej fantazyjny Passport. Sage kilka razy mówił na Bombhole o desce, nad którą pracował z JStone, dostępnym wysokiej klasy freeride, z tego, jak o tym mówił. Więc podobny styl budowy i konstrukcja jak Alchemist z bardziej Passportowym flexem, jak zgaduję. Co wydaje się być ogromnym nakładaniem się w ich linii. Alchemist i tak nie był taki sztywny. Wydaje mi się, że powinni po prostu zmodyfikować Instrument i ustawić go przeciwko Alternator/Aeronaut, zamiast dodawać deskę w bardzo małej przestrzeni między Passportem a Alchemist.

Z jakiegoś powodu i bez żadnych statystyk, daje mi to duże wrażenia Alternatora... wygląda jak lekko kierunkowa deska freestyle. Myślę, że motyw graficzny też mnie w tym kierunku wysyła.
To jak Alternator z kilkoma niewielkimi zmianami. Wycięcie boczne jest ciaśniejsze na końcach wycięcia bocznego, a konstrukcja jest nieco bardziej wytrzymała w jednym z dwóch prototypów i mam nadzieję, że trafi do produkcji.

41 - 60 of 576 Posts