Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner

Amplid Souly Grail, United Shapes Cadet, Jones Flagship itp.

1 reading
4.9K views 12 replies 8 participants last post by  moore_22_01  
#1 · (Edited)
Czas wymienić moją deskę Yes PYL 159, to smutny dzień. Chętnie wymienię/sprzedam (przyznaję, że jest zniszczona, mogę udostępnić zdjęcia)

Spędzam większość czasu poza trasami i w lesie. Lubię stromy, zaawansowany teren i uwielbiam jeździć carvingiem. Szukam deski, która poradzi sobie z muldami/nierównym terenem, a jednocześnie będzie szybka. To powiedziawszy, mimo że lubię dobrego bombowca (trudno mi to powiedzieć), jestem gotów poświęcić trochę prędkości dla lepszego doświadczenia skrętu. Uwielbiam dobry carving, zwłaszcza gdy warunki poza trasami nie są idealne. Poza tym nie zależy mi na parku, ale lubię rzucać na side hity/skoki.
Mam 180 cm wzrostu, ważę 70 kg, rozmiar buta 43. Zazwyczaj jeżdżę wszędzie: Kolorado, Montana, Utah i Kalifornia (i kilka dni na Wschodnim Wybrzeżu każdego roku, ale nie chcę tego optymalizować lol)

Flagship: Przetestowałem to z ogromnymi oczekiwaniami. Słyszałem, że jest bardziej wszechstronna i lepsza przy niskich prędkościach niż kiedyś. Okazało się, że przetestowałem 1-2 rozmiary za małe (154, tylko takie mieli), więc czułem się dość chybotliwie i nieprzyjemnie, gdy tylko śnieg nie był dobrze przygotowany. Poza tym piękna deska, ale trudno ją kupić po jednym dniu gorszych doświadczeń

Amplid Souly Grail: naprawdę spodobała mi się tłumienie, o którym ludzie mówią i wydaje się być dobrym carverem. Może moja ulubiona opcja w tej chwili. Ale nie testowałem jej i chciałbym usłyszeć kilka przemyśleń. Jak ten facet radzi sobie z puchem?

United Shapes Cadet: również wydaje się atrakcyjna dla wszystkich kategorii, ale znowu, brak demo i bardzo mało informacji w Internecie na jej temat. Byłoby wspaniale, gdyby ktoś miał z nią doświadczenie

Jakieś inne rekomendacje? Osobno, aby poszerzyć mój quiver o deskę do puchu/drzew, szukam Mind Expander, Storm Chaser, Lib Tech Orca, Burton 3D Fish (a z boku, może będę mógł wymienić moją PYL, jeśli ktoś ma jedną z nich)

#3 ·
Sprawdź Stranda Descender. Możesz na nim bombić, ale daje lepsze wrażenia z zakrętów niż na przykład flagship.

Souly grail to również bardzo fajna deska. Może nie tak dobra do bombienia jak descender i flagship
Tak, również bardzo interesowałem się descenderem, chociaż zastanawiałem się, czy to czysta prędkość i mniejsza inicjacja skrętu. Dobrze słyszeć, że ma większą wszechstronność niż flagship

#4 ·
154 jest zdecydowanie mały dla flagowca. Ma dużo unoszenia w nosie i jest przeznaczony do zwiększania rozmiaru. Jeżdżę na przykład na 161 i ważyłem 175, kiedy go kupiłem.

Nigdy nie jeździłem na Souly gail, ale mój amplid Sufari po prostu nie był wystarczająco wszechstronny, aby zrekompensować nieco lepsze carving.

Mnóstwo desek w kategorii freeride.

Typowi podejrzani: bsod (w tym roku nie tak agr, jak słyszę), ultra flag (również nie tak agro), passport/alc lub starszy model xv

PS Zastanawiam się, czy Jones wprowadzi swoją technologię chatter do flag w ciągu najbliższych kilku lat.

#6 ·
Souly Grail ma jedno z najlepszych tłumień, ale Cadet nie ma żadnego (w porównaniu do moich innych desek). Flagship ma najwięcej 3D i będzie zdecydowanie najłatwiejszy w obsłudze z tych 3 (przynajmniej na podstawie doświadczeń mojej córki, nie mam Flagship).

#7 ·
Souly grail ma jedno z najlepszych tłumień, ale Cadet nie ma żadnego (w porównaniu do moich innych desek). Flagship ma najwięcej 3D i będzie zdecydowanie najłatwiejszy w obsłudze z tych 3 (przynajmniej na podstawie doświadczeń mojej córki, nie mam Flagship).
Dzięki! Jeździłeś Souly Grail/Cadet? Ciekawi mnie, jak dobre jest to dodatkowe tłumienie i czy nadal jest dobrym carverem. Również, w jaki sposób uważasz, że Flagship jest łatwiejszy w obsłudze? Czy masz na myśli szybkie inicjowanie skrętu?

#8 ·
Czas wymienić moją deskę Yes PYL 159, smutny dzień. Chętnie wymienię/sprzedam (przyznaję, że jest zniszczona, mogę udostępnić zdjęcia)

Spędzam większość czasu poza trasą i w lesie. Lubię stromy, zaawansowany teren i uwielbiam jeździć. Szukam deski, która poradzi sobie z muldami/nierównym terenem, a jednocześnie będzie szybka. To powiedziawszy, mimo że lubię dobrego bombowca (trudno mi to powiedzieć), jestem gotów poświęcić trochę prędkości dla lepszego doświadczenia skrętu. Trzeba kochać dobry carving, zwłaszcza gdy warunki poza trasą nie są idealne. Poza tym nie obchodzi mnie park, ale lubię rzucać na side hity/skocznie.
Mam 180 cm wzrostu, ważę 70 kg, rozmiar buta 43. Zazwyczaj jeżdżę wszędzie: Kolorado, Montana, Utah i Kalifornia (i kilka dni na wschodnim wybrzeżu każdego roku, ale nie chcę tego optymalizować lol)

Flagship: Przetestowałem to z ogromnymi oczekiwaniami. Słyszałem, że jest bardziej wszechstronna i lepsza przy niskich prędkościach niż kiedyś. Okazało się, że testowałem 1-2 rozmiary za małe (154, tylko takie mieli), więc czułem się dość chwiejnie i nieprzyjemnie, gdy tylko śnieg nie był dobrze przygotowany. Poza tym wspaniała deska, ale trudno ją kupić po jednym dniu miernego doświadczenia

Amplid Souly Grail: naprawdę przemówiła do mnie amortyzacja, o której ludzie mówią i wydaje się być dobrym carverem. Może moja ulubiona opcja w tej chwili. Ale nie testowałem jej i chciałbym usłyszeć kilka przemyśleń. Jak ten facet radzi sobie z puchem?

United Shapes Cadet: również wydaje się atrakcyjna dla wszystkich kategorii, ale znowu, brak demo i bardzo mało informacji w Internecie na jej temat. Byłoby wspaniale, gdyby ktoś miał jakieś doświadczenie z tą deską

Jakieś inne rekomendacje? Osobno, aby poszerzyć mój quiver o deskę do puchu/drzew, szukam Mind Expander, Storm Chaser, Lib Tech Orca, Burton 3D Fish (a z boku, może będę mógł wymienić moją PYL, jeśli ktoś ma jedną z nich)
Mam Cadeta 158 używanego tylko 5 razy w bardzo dobrym lub doskonałym stanie, który chcę sprzedać i który idealnie pasuje do Twoich specyfikacji. Carving, dobrze pływa i jest bardzo łatwy w skręcie. Uwielbiam tę deskę, po prostu za duże nakładanie się z moim Nitro Alternatorem. Daj mi znać, jeśli jesteś zainteresowany, dam Ci naprawdę dobrą ofertę :cool:.

#13 ·
Mam 158 Cadet używany tylko 5 razy w bardzo dobrym do doskonałego stanie, który chcę sprzedać i który idealnie pasuje do Twoich wymagań. Dobrze jeździ, carvinguje, dobrze pływa i jest bardzo łatwy do skręcania. Uwielbiam ten board, po prostu za dużo się pokrywa z moim Nitro Alternator. Daj znać, jeśli jesteś zainteresowany, dam Ci naprawdę dobrą cenę :cool:.
Sprzedałeś to lol?