Snowboarding Forum - Snowboard Enthusiast Forums banner

Wiązania CLEW

15K views 85 replies 29 participants last post by  jasonhill1  
#1 ·
O co chodzi? Czy ktoś już ich próbował? Są w przedsprzedaży do 23.11. Myślę o kupnie pary. Chętnie usłyszę jakieś opinie.

#2 ·
Czuję, że na razie są za drogie, żeby je kupić. Za coś tak drogiego chcę, żeby były wypróbowane i sprawdzone, w 100% bez problemów. Myślę, że w końcu jakieś kupię, ale chciałbym zobaczyć je w akcji znacznie częściej, zanim się zdecyduję. moje 0,02 $.

#5 ·
Wyobrażam sobie, że czują się głupio podczas chodzenia, trochę jak buty na obcasie lub buty narciarskie pod spodem. cuckhouse mówi ludziom, żeby je kupowali, więc umieszczam je w tym samym obozie co gogle cum-ho.

Jeśli chcesz step in lub łatwego wejścia, wybierz supermatics>flows>burton step ons>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>clew. Jeśli clew jest tak wyprzedane, wyobrażam sobie, że wymiana gwarancyjna lub części będą trudne do zdobycia. Przynajmniej z nidecker/flow i burton masz duże firmy, które Cię wspierają.

#9 ·
Cóż, wszyscy, których widziałem na górze z wiązaniami Clew, mieli na sobie plecak z gównianym głośnikiem. Ludzie, których widziałem na nich jeżdżących, nie wzbudzili we mnie zaufania. Buty wyglądają jak cegły i bardziej przypominają mi hardbooterów niż cokolwiek innego. Jestem pewien, że niektórzy ludzie mogliby na nich szaleć, ale jeszcze tego nie widziałem.

Jeśli chcesz step in lub łatwego wejścia, wybierz supermatics>flows>burton step ons>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>clew
/thread

#7 ·
Zauważyłem gościa jadącego na zwykłych wiązaniach z przodu i z tyłu. Wyglądało na to, że był zadowolony, ale też nie widziałem go chodzącego. Zauważyłem również dziewczynę jeżdżącą na tradycyjnych wiązaniach z przodu i Burton Step On na tylnej nodze. Nie jestem pewien, czy to najlepsze z obu światów, ale to interesujący trend, który zauważyłem tutaj w Korei.

#8 ·
Zauważyłem gościa jadącego na zwykłych wiązaniach z przodu i z tyłu. Wyglądał na zadowolonego, ale też nie widziałem go chodzącego. Zauważyłem też dziewczynę jeżdżącą na tradycyjnych wiązaniach z przodu i Burton Step On na tylnej nodze. Nie jestem pewien, czy to najlepsze z obu światów, ale to interesujący trend, który zauważyłem tutaj w Korei.
Ostatnie brzmi trochę jak udręka z różnymi butami i wiązaniami, ale może mieć jakąś przewagę konkurencyjną, a wtedy ludzie robią dla tego dużo rzeczy.

#14 ·
Właśnie zakończyłem sezon używając wiązań Clew. Jak na razie mi się podobają, opcja używania ich jako wiązania paskowego lub step-in jest miła. Nie chodzę z wiązaniem zapiętym do buta. Wskoczenie do nich wymagało trochę praktyki, ale teraz mogę w nie wskoczyć, gdy wysiadam z wyciągu, jeśli chcę. Jeżdżę all mountain, backcountry, snowcat, itp... Jeżdżę od 1985 roku, prawie 40 lat... Chyba to ze mnie robi starego zgreda. Przez lata jeździłem na wszystkim, od wiązań paskowych, płyt, miękkich butów, twardych butów, desek freestyle, asymetrycznych desek wyścigowych itp... Clewy jak dotąd dobrze się sprawdzają.

#15 ·
Właśnie zakończyłem sezon używając wiązań Clew. Jak na razie mi się podobają, opcja używania ich jako wiązania paskowego lub step-in jest miła. Nie chodzę z wiązaniem zapiętym do buta. Wskoczenie do nich wymagało trochę praktyki, ale teraz mogę wskoczyć, gdy wysiadam z wyciągu, jeśli chcę. Jeżdżę all mountain, backcountry, snowcat, itp... Jeżdżę od 1985 roku, prawie 40 lat... Chyba to sprawia, że jestem stary jak świat. Jeździłem na wszystkim przez lata, od wiązań paskowych, płyt, miękkich butów, twardych butów, desek freestyle, desek asymetrycznych do wyścigów itp... Clewy jak dotąd dobrze się sprawdziły.
Ile dni ich używałeś?

#17 ·
Używam wiązań Flow i teraz wiem, jaki jest naprawdę irytujący problem ze zwykłymi wiązaniami snowboardowymi.
Nie chodzi o czas! Widzę gości, którzy potrafią zapiąć się na zwykłych wiązaniach z prędkością światła!
Ale ci goście są bardzo... ELASTYCZNI. Robią to, stojąc prosto. Sięgają bez problemu do paska na nos, obiema rękami.
Wszyscy inni - muszą usiąść na śniegu, żeby się zapiąć.
I to jest najbardziej irytujący problem. To najbardziej pochłania energię i czas.

A Burton Step-on lub Supermatic NIE rozwiązuje tego problemu! Ponieważ nadal trzeba sięgać głęboko do niektórych dźwigni.
Nawet w Flow trzeba sięgnąć głęboko za łydkę i mocno nacisnąć, aby „odpiąć” wiązanie.

To jest tak irytujące, że ludzie są tak zdesperowani, że robią jakieś MODY DIY, aby naprawić ten problem, jak tutaj

A CLEW wydaje się mieć najlepsze rozwiązanie w przypadku „sięgania po dźwignię”.
Ale mają inne problemy, więc wciąż nie ma idealnych wiązań step-in.

#19 ·
chociaż clew jest prawdopodobnie najlepszym krokiem, często są niedostępne i dość drogie

jednak, przepływy mają więcej opcji, są bardziej przystępne cenowo i zasadniczo są takie same jak clew, z tym że zamiast podciągać, pociągasz w dół

jak już mówiłem, Clew's są rzadko dostępne, dosłownie mają kod wczesnego dostępu, aby dostać się na swoją stronę internetową. Kiedy otworzą swoją stronę internetową, najprawdopodobniej będzie lista oczekujących

w ostatecznym rozrachunku to twoja decyzja

#20 ·
chociaż clew jest prawdopodobnie najlepszym krokiem, często są niedostępne i dość drogie

jednak flowy mają więcej opcji, są bardziej przystępne cenowo i zasadniczo są takie same jak clew, z tym że zamiast podciągać, pociągasz w dół

Jak już mówiłem, Clew są rzadko dostępne, dosłownie mają kod wczesnego dostępu, aby dostać się na swoją stronę internetową. Kiedy otworzą swoją stronę internetową, najprawdopodobniej będzie lista oczekujących

w ostatecznym rozrachunku to twoja decyzja
Clew = dla frajerów

Supermatic = dla wszystkich innych, którzy potrzebują step-on/in

#23 ·
Moje pierwsze wiązania, które kupiłem, to były Flows. Podobały mi się. Cholera, wciąż mam je na mojej Nidecker Merc, ale głównie używam tego zestawu do ćwiczenia butterów poza sezonem.

Zdecydowanie spróbowałbym supermatics, gdybym chciał mieć step-ony bez zmiany butów. Ale tak się złożyło, że chciałem też kupić nowe buty, więc zdecydowałem się na Burton step on.

Clew wygląda w porządku jako 'budżetowy' step on, ale martwię się o trwałość, ponieważ chodzi się po jego części. Ale tak naprawdę chcę wiedzieć, dlaczego step ony K2 się nie przyjęły...

#24 ·
Clew wygląda dobrze jako "budżetowy" krok, ale martwię się o trwałość, ponieważ chodzi się po jego części.
Czekaj, czekaj, czekaj... Co masz na myśli mówiąc "chodzenie wokół"?
Jeśli chcesz "chodzić wokół", po prostu odpinasz Clews jak zwykłe wiązania (tak jak zrozumiałem, jak działają), zostawiając "ruchomą część" z deską, a nie z butami.
Szybkie wpinanie/wypinanie jest przeznaczone do "sytuacji z wyciągami krzesełkowymi", więc nie "chodzisz wokół", tylko wysiadasz, kilka kroków do wyciągu krzesełkowego, jazda wyciągiem krzesełkowym, następnie z wyciągu krzesełkowego, kilka kroków i wpinasz się.
?

#33 ·
To znaczy, że w pewnym sensie możesz, biorąc pod uwagę, że musisz zdobyć buty, aby dostać się do systemu. Supermatics są po prostu zdecydowanymi zwycięzcami w segmencie automatycznego wchodzenia, moim zdaniem. Dają poczucie wiązań, są dobrze zbudowane i działają z Twoimi istniejącymi butami.

#35 ·
Supermatyki są po prostu jasnymi zwycięzcami w segmencie automatycznego wchodzenia, moim zdaniem.
To nie jest obiektywna i uniwersalna "prawda".
Zignorowałeś ten problem (który dotyczy również Supermatyków)...
To jest tak irytujące, że ludzie są tak zdesperowani, że robią jakieś MODY DIY, aby naprawić ten problem, jak tutaj
Z powodu tego problemu supermatyki, niestety, NIE są uniwersalnym, idealnym/najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich.

#40 ·
Hej, zastanawiałem się, jakie problemy ma każdy z Clews lub innymi wiązaniami do szybkiego wpinania? Czy są wystarczająco bezpieczne? Czy są za drogie? Czy blokują się w puchu? Zbyt ciężkie lub lekkie? Czy są wystarczająco responsywne? Duże pytanie: jak dobrze wypadają w porównaniu do zwykłych wiązań i co sprawia, że są lepsze lub gorsze?

Jeśli mógłbyś mi coś dać, byłoby wspaniale, dzięki.

#41 ·
Hej, zastanawiałem się, jakie problemy ma każdy z Clews lub innymi wiązaniami do szybkiego wpinania? Czy są wystarczająco bezpieczne? Czy są za drogie? Czy zaciskają się w puchu? Zbyt ciężkie lub lekkie? Czy są wystarczająco responsywne? Duże pytanie, jak dobrze wypadają w porównaniu do zwykłych wiązań i co sprawia, że są lepsze lub gorsze?

Jeśli mógłbyś mi coś dać, byłoby wspaniale, dzięki.
Stary, są jak 3 ostatnie rozmowy na ich temat, wypróbuj funkcję wyszukiwania

#52 ·
Jeszcze raz dziękuję.
Brzmi jak interesująca książka, na pewno ją przeczytam. Chcę najpierw wyprodukować produkt i na tej podstawie ustalić cenę, ale chcę po prostu przywrócić jakość do Ameryki, żeby to, co dostajesz, było warte swojej ceny. 90% snowboardzistów, z którymi rozmawiałem, mówi, że chciałoby zobaczyć jakość i zapłacić za nią więcej.
Brzmisz bardzo kompetentnie. Jeśli możesz mi jeszcze coś powiedzieć lub chcesz dowiedzieć się więcej o planie, skontaktuj się ze mną pod adresem kail.keyes14@gmail.com.
Dzięki.

#53 ·
Jest dokładnie odwrotnie. Jeżdżę na snowboardzie z przyjacielem, który używa Supermatics i on zawsze ma problemy z wchodzeniem i wychodzeniem. Używam Burton step-on i są dobre, jeśli chodzi o blokowanie w 95%. Mój największy problem z Burtonem to buty. Nie są wygodne i mają hot-spoty. Właśnie dostałem Clew i jak na razie na sucho mi się podobają. Mam 69 lat i nie chcę siedzieć cały dzień na śniegu.

#54 ·
Jest dokładnie odwrotnie. Jeżdżę na snowboardzie z przyjacielem, który używa Supermatics i zawsze ma problemy z wchodzeniem i wychodzeniem. Używam Burton step-on i są dobre, jeśli chodzi o blokowanie w 95%. Mój największy problem z Burtonem to buty. Nie są wygodne i mają hot-spoty. Właśnie dostałem Clew i jak na razie na sucho mi się podobają. Mam 69 lat i nie chcę siedzieć cały dzień na śniegu.
Sugerowałbym, że problemem nie są Supermatics, ale albo nie są one poprawnie ustawione, mają zły rozmiar, albo twój przyjaciel nie nauczył się, jak ich poprawnie używać.

Miałem tylko dwa problemy z Supermatics poza wagą i oba były błędami użytkownika wynikającymi z lenistwa i zostałem wyrzucony z przodu w skręcie toe side.