O co chodzi? Czy ktoś już ich próbował? Są w przedsprzedaży do 23.11. Myślę o kupnie pary. Chętnie usłyszę jakieś opinie.
/threadJeśli chcesz step in lub łatwego wejścia, wybierz supermatics>flows>burton step ons>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>clew
Ostatnie brzmi trochę jak udręka z różnymi butami i wiązaniami, ale może mieć jakąś przewagę konkurencyjną, a wtedy ludzie robią dla tego dużo rzeczy.Zauważyłem gościa jadącego na zwykłych wiązaniach z przodu i z tyłu. Wyglądał na zadowolonego, ale też nie widziałem go chodzącego. Zauważyłem też dziewczynę jeżdżącą na tradycyjnych wiązaniach z przodu i Burton Step On na tylnej nodze. Nie jestem pewien, czy to najlepsze z obu światów, ale to interesujący trend, który zauważyłem tutaj w Korei.
Ile dni ich używałeś?Właśnie zakończyłem sezon używając wiązań Clew. Jak na razie mi się podobają, opcja używania ich jako wiązania paskowego lub step-in jest miła. Nie chodzę z wiązaniem zapiętym do buta. Wskoczenie do nich wymagało trochę praktyki, ale teraz mogę wskoczyć, gdy wysiadam z wyciągu, jeśli chcę. Jeżdżę all mountain, backcountry, snowcat, itp... Jeżdżę od 1985 roku, prawie 40 lat... Chyba to sprawia, że jestem stary jak świat. Jeździłem na wszystkim przez lata, od wiązań paskowych, płyt, miękkich butów, twardych butów, desek freestyle, desek asymetrycznych do wyścigów itp... Clewy jak dotąd dobrze się sprawdziły.
Clew = dla frajerówchociaż clew jest prawdopodobnie najlepszym krokiem, często są niedostępne i dość drogie
jednak flowy mają więcej opcji, są bardziej przystępne cenowo i zasadniczo są takie same jak clew, z tym że zamiast podciągać, pociągasz w dół
Jak już mówiłem, Clew są rzadko dostępne, dosłownie mają kod wczesnego dostępu, aby dostać się na swoją stronę internetową. Kiedy otworzą swoją stronę internetową, najprawdopodobniej będzie lista oczekujących
w ostatecznym rozrachunku to twoja decyzja
Czekaj, czekaj, czekaj... Co masz na myśli mówiąc "chodzenie wokół"?Clew wygląda dobrze jako "budżetowy" krok, ale martwię się o trwałość, ponieważ chodzi się po jego części.
Tak, nie zbliżyłbym się do nich. Jeśli ktoś szuka szybkiego wiązania wejściowego, Supermatics to jedyne, które w ogóle bym rozważył.Recenzja Angry'ego jest bardzo dogłębna. Jedyna osoba, jaką widziałem, która krok po kroku analizuje wiązania.
To jest śmieć. Śmieciowe części, śmieciowa konstrukcja.
To nie jest obiektywna i uniwersalna "prawda".Supermatyki są po prostu jasnymi zwycięzcami w segmencie automatycznego wchodzenia, moim zdaniem.
Z powodu tego problemu supermatyki, niestety, NIE są uniwersalnym, idealnym/najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich.To jest tak irytujące, że ludzie są tak zdesperowani, że robią jakieś MODY DIY, aby naprawić ten problem, jak tutaj
![]()
Burton Step On Hard to reach Lever Mod.
So I struggle with flexibility. Always have since I was a child. Got the step ons last year but man was it hard for me to pull the release lever. Initially I did the mod that lets you swap the middle piece mechanism to put the lever on the inside. This helps with reach a bit better but also...www.snowboardingforum.com
Stary, są jak 3 ostatnie rozmowy na ich temat, wypróbuj funkcję wyszukiwaniaHej, zastanawiałem się, jakie problemy ma każdy z Clews lub innymi wiązaniami do szybkiego wpinania? Czy są wystarczająco bezpieczne? Czy są za drogie? Czy zaciskają się w puchu? Zbyt ciężkie lub lekkie? Czy są wystarczająco responsywne? Duże pytanie, jak dobrze wypadają w porównaniu do zwykłych wiązań i co sprawia, że są lepsze lub gorsze?
Jeśli mógłbyś mi coś dać, byłoby wspaniale, dzięki.
Sugerowałbym, że problemem nie są Supermatics, ale albo nie są one poprawnie ustawione, mają zły rozmiar, albo twój przyjaciel nie nauczył się, jak ich poprawnie używać.Jest dokładnie odwrotnie. Jeżdżę na snowboardzie z przyjacielem, który używa Supermatics i zawsze ma problemy z wchodzeniem i wychodzeniem. Używam Burton step-on i są dobre, jeśli chodzi o blokowanie w 95%. Mój największy problem z Burtonem to buty. Nie są wygodne i mają hot-spoty. Właśnie dostałem Clew i jak na razie na sucho mi się podobają. Mam 69 lat i nie chcę siedzieć cały dzień na śniegu.